Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
 • Oldal:
 • 1

TÉMA: szakkönyv, szakirodalom

Válasz: 2012 júl. 04 05:53 #4383

 • Pettner Erzsébet
 • Pettner Erzsébet profilkép
Szeretném felvenni veled a kapcsolatot.Email címem: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Üdv. Zso
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
 

2011 febr. 02 19:39 #3426

 • Könyves Kálmán
 • Könyves Kálmán profilkép
Örülök, hogy ennyien nézték már meg ezt a topikot, és találtak el a könyvtárba akkor is, ha kicsit kerülő út vezet oda.

Üdvözlöm a többet tudni akaró kollégákat!

klmn.knyvs_kukac_gmail.com

Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

2010 dec. 12 18:49 #3425

 • Könyves Kálmán
 • Könyves Kálmán profilkép
Egy könyv, amire most találtam rá. Szerintem alapmű, címe ellenére nem csak épületvillanyszerelésről szól. Megrendelhető, megtekinthető az alábbi linken

www.schneider-electric.hu/sites/hungary/...ssagi-kezikonyv.page

Az Épületvillamossági kézikönyv 2007-ben megfogalmazott elvek adják az alapját a Schneider Electric kis- és középfeszültségű villamosenergia-elosztási rendszerének. A tervezéshez, kivitelezéshez szükséges elméleti és gyakorlati útmutatásokat tartalmazó kiadványunkkal hasznos segítséget kívánunk nyújtani a szakma valamennyi szereplője számára:

* tervező- és mérnöki irodák,
* kivitelezők, berendezésgyártók,
* szaktanárok, oktatók.

Könyvünk elsősorban az IEC 60364 (Magyarországon az MSZ 2364) szabványra épül, de hivatkozik további MSZ, EN, HD és IEC szabványokra is.

Az alábbi fejezetekből áll:

1. A Tartalomjegyzék
2. B Tervezési irányelvek - Rendeletek - Beépített teljesítmény
3. C Középfeszültségű elosztóhálózatra csatlakozás
4. D A kisfeszültségű áramszolgáltatói elosztóhálózatra csatlakozás
5. E Kisfeszültségű energiaelosztás
6. F Áramütés elleni védelem
7. G Áramkörök védelme
8. H A kapcsolókészülék
9. I Túlfeszültség-védelem
10. J Meddőenergia-kompenzálás és felharmonikus szűrés
11. K Felharmonikus érzékelés és szűrés
12. L Különleges feszültségforrások és fogyasztók
13. M Háztartási és hasonló jellegű helyiségek és speciális alkalmazások
14. EMC EMC irányelvek
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

2010 nov. 05 14:08 #3424

 • Admin
 • Admin profilkép
<img src="www.hklszaklap.hu/kepek/avatar/c5.gif" align="left" hspace="3" vspace="3">Tisztelt Könyves Kálmán úr!

Biztos vagyok benne, hogy az Ön által javasolt könyvek hasznára válnának a szakmában dolgozó szakembereknek. Mindazon által amennyiben a könyveket szerzői jogok védik, nem tehetjük azt közzé.
Ha gondolja, küldje el a könyvek listáját kiegészítve a szerzők nevével és esetleg a bolt elérhetőségeivel ahol kapható és mi kiemelt helyen közzétesszük.

Tisztelettel:
Admin
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

2010 nov. 04 17:35 #3423

 • Könyves Kálmán
 • Könyves Kálmán profilkép
Tisztelt Kollégák, tisztelt Admin!

Szeretnék valamiféle visszajelzést kapni arról, hogy van e igény ezekre a könyvekre, és még sok hasonlóra. Most csak a topik látogatóinak számát látom, de azt nem, hányan éltek is a lehetőséggel, és töltötték le a könyveket.
Ha lesz rá igény, én rászánom az időt, és más formában lehetővé teszem, hogy akinek szüksége van rá, újra hozzáférhessen ezekhez úgy, hogy egy e-mail ellenében megadom a könyvesbolt címét, ahol megvásárolhatók. Gondolom mindenki érti, miről beszélek.
Semmiféle kellemetlenséget nem szeretnék okozni senkinek, és tisztában vagyok a szerzői jogokkal, egyszerűen csak az a magánvéleményem, ha valaki rászánja a szabadidejét arra, hogy továbbképezze magát, akkor segítsük egymást ennyivel, hogy ezt a tudásbázist megosszuk egymás közt.
A cím: klmn.knyvs_kukac_gmail.com

Várom a véleményeket!

Üdvözlettel: Könyves Kálmán
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

2010 nov. 04 06:26 #3422

 • Admin
 • Admin profilkép
<img src="www.hklszaklap.hu/kepek/avatar/c5.gif" align="left" hspace="3" vspace="3">Tisztelt Könyves Kálmán úr!

Kérjük amennyiben szakirodalommal kapcsolatos elektronikus könyveket kíván megosztani, előtte járjon utána a szerzői jogok kérdésének.
A hozzászólásaiban -melyeket töröltünk- olyan könyvek szerepeltek, amelyeket szerzői jogok védenek.
Amennyiben úgy gondolja, hogy a könyvek hasznára válhatnak a szakembereknek, örömmel vennénk, ha azoknak a boltoknak a listáját tenné közzé, ahol kaphatóak.

Az Ön által javasolt könyvek a következők voltak:
■ Villanyszerelői zsebkönyv
■ Villamos gépek
■ Programozható irányítóberendezések, hálózatok és rendszerek
■ Érintésvédelmi felülvizsgálók kézikönyve
■ EBF és villámvédelmi felülvizsgálat jöhetne cserébe!
■ PLC alapok
■ Bevezetés a mechatronikába
■ Szenzorika 1-2
■ Elektrotechnikai szakismeretek 1
■ Az elektronika alapjai 1-2-3.
■ Villanyszerelő szakmai ismeretek III.
■ Villanyszerelő szakmai ismeretek II.
■ Villanyszerelő szakmai ismeretek I.

Köszönettel:
Admin
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

2010 nov. 04 06:17 #3421

 • Könyves Kálmán
 • Könyves Kálmán profilkép
Villanyszerelő szakmai ismeretek I.

[url]

jó minőségű pdf
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

szakkönyv, szakirodalom 2010 nov. 01 15:13 #479

 • Könyves Kálmán
 • Könyves Kálmán profilkép
elektronikus formátumra gondoltam elsősorban(pdf,djvu,doc,rtf), de papírformátum is jöhet kereslet és kínálat oldalról is<br><strong>[Felhívjuk kedves fórumozóink figyelmét, hogy az elektronikus könyveknél járjanak el körültekintően a szerzői jogok kérdésében!]</strong><br><i>Admin</i>
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
 • Oldal:
 • 1
Oldal elkészítésének ideje: 0.497 másodperc
Powered by Kunena Fórum

Szeretnék hírlevelet

Név:*
E-mail:*

Legutóbbi hozzászólások

További témák »

Legutóbbi témák

  • balaton profilkép
  • hunyorgo ego,lukteto kapcsolofeny
  • A fenti hibak jelentkeztek,miota ikea energiatakarekos led izzot tettem a konyhai fuggolampaba tegnap a normal ,60-as regi izzo helyebe! De azelott is baj volt mar.Elozmenyek: 1-2 honapja a konyhai lampa neha-neha nem reagalt a felkapcsolasra, ami egyre rosszabb lett idovel/?/, vol oolyan,hogy csak ot perc mulva, majd tobb ora mulva a kapcsolas utan kapcsolt be a lampa,illetve magatol lekapcsolt neha, egy ideig tarto eges utan.Aztan mar sokszor egyaltalan nem is kapcsol be, illetve a kapcsolon levo jelzofeny sem vilagit.Vettem most bele uj egot,hatha ezzel megoldom.Ja, es kozbe par napja a szobaba is gyors villogas utan egyik felkapcsolasnal nem egett tobbet a villany,a csillar ego.A szobaban tegnap ota nincs gond a vilagitassal,de a konyhai nem lett jobb,sot ,meg a kapcsolofeny is luktet egyfolytaban ,ami felo,nem jot jelent.A kislampak mindharom helyisegben jol egnek,illetve a furdoszobai fali ego is.Osszefugghet azzal,hogy 1-2 honapja uj,a regitol nagyobb teljesitmenyu mosogepem van a furdoszobaban? Es a mosogepnek asziszem nincs kulon aramkore.Regi,korfolyosos berhaz,2.emelet,9.kerulet,a haznak nincs kozos foldelese,ezert a lakasom vezetekrendszere sem felujithato.Foldeles talan ugy-ahogy van a furdoben esetleg,allitolag.A haz fovezetekei papirboritasuak,haboru elottiek.a lakasban a vezetekek meg nem csoben futnak a falban. Mit kell most csinaljak? Muszaj szerelot hivnom? b.
  • Beküldte balaton
  • 2014 aug. 26 08:08
  • Dietzel Péter profilkép
  • Hogyan okozott kioldást a villámcsapás?
  • Hogyan okozott kioldást a villámcsapás? Egy családi ház, kb. 10-12 méter hosszú (két fázis, egy nulla-vezető) leágazó vezetékkel csatlakozik az utcai légvezeték gerinchálózatára. A mérőszekrényben két db egyfázisú világítási fogyasztásmérő van elhelyezve,16 A, illetve 20 A-os áramszolgáltatói kismegszakítóval. Mindkét fogyasztásmérő felett van 1-1 elosztótábla áramköri kismegszakítókkal és 30 mA-os kioldóáramú áram-védőkapcsolóval (ÁVK-val). Közeli villámcsapás pillanatában (a villámlással azonnali időben sistergős csattanás, továbbá az épülettől kb. 30 méter távolságban lévő másik családi házban működő televízió égő szagot árasztó módon tönkrement) az egyik fogyasztásmérő B 16 A-os kismegszakítója és az azt követő 30 mA-os ÁVK leoldott. A fogyasztói elosztótábla kismegszakítói nem kapcsoltak ki. A másik fogyasztásmérőn és elosztótáblán nem történt leoldás, viszont néhány másodperces feszültségkimaradás volt tapasztalható. A lakás dugaszoló aljzatokból a fogyasztókészülékeket, a zivatar kezdetekor kihúzták, kivéve egy villamos sütőt, amely egy, a konnektorba dugható feszültség-áramerősség-teljesítmény-fogyasztás-mérőn keresztül továbbra is csatlakoztatva maradt, de a tűzhely nem volt bekapcsolva, illetve egy másik konnektorban csatlakoztatva maradt egy 22 W-os asztali ventilátor. Az épület vezetékhálózatában, villamos készülékeiben semmilyen károsodás nem tapasztalható. Vajon a villámcsapás következtében, hogyan illetve miért keletkezett a fogyasztásmérő kismegszakítóján és az ÁVK –n kioldás? Várom az érdekes jelenségről a hozzászólásaitokat, véleményeteket. Dietzel Péter
  • Beküldte Dietzel Péter
  • 2014 júl. 31 13:29
  • Dietzel Péter profilkép
  • Villamos kéziszerszámok felülviszgálata
  • Kedves Pisti! "ha a minősítés okát kérdezik azt mégsem mondhatom, hogy így oktatták meg, hogy a tankönyvben olvastam" Ebben tökéletesen igazad van. Szabványban ilyen előírással sajnos, még magam sem találkoztam. Nekem is gondot okoz, mert én is szeretem előírással is alátámasztani Fórumbeli szakmai véleményemet, hozzászólásomat és felülvizsgálati minősítéseimet. Mégis úgy gondolom az előző hozzászólásomban megfogalmazott megtévesztés lehetősége fent áll, hiszen ahogy a két eres vezetékhez a kétpólusú digvilla tartozik, ugyanúgy sugallhatja - a mondjuk úgy, hogy az érintésvédelemmel nem éppen kellően foglalkozó személynek - hogy a védőérintkezős dugvillához három eres (védővezetős) kábel tartozik, ezért azt kicseréli és a védővezetőhöz csatlakoztatja a kettős szigetelt (II. év. osztályú) készüléket. Sajnos, az általam említett (1981 körül megjelent) tananyagban leírt tilalom, a szabványokból - legalább is - a jelek szerint kimaradt(?) Lehetséges, hogy véletlenül maradt ki a szabványokból? Igen lehet. Hiszen, ha ugyanebből az elgondolásból a szabványba bekerült a következő: „A védőérintkezős dugaszoló aljzat védőérintkezőjét, össze kell kötni a védővezetővel” Tehát ez azt is tiltja, hogy egy pl. meghibásodott kétsarkú dugaszoló aljzatot – ahol annak használata egyébként engedélyezett (pl. mert még nincs hálózat-felújítás és nincs védővezető) védőérintkezősre aljzatra cseréljék. A hivatalos magyarázata az is: mert megtévesztő lehet! Miért is? A védőérintkezős aljzat bárkit "feljogosít" arra, hogy oda egy I. év osztályú, védővezetős készüléket csatlakoztasson, hiszen az ilyen aljzat azért van, miközben nem is sejti, hogy a bedugott készülék érintésvédelem nélkül marad. Úgy gondolom a szóban forgó érintkező eltávolítása részemről indokolt javaslat marad. Köszönöm válaszodat, üdv:
  • Beküldte Dietzel Péter
  • 2014 jan. 25 11:39

További témák »

 • шкафы купе Днепропетровск
 • шкафы купе Киев
 • шкафы купе Днепропетровск
 • шкафы купе Киев
 • детская мебель в Днепропетровске
 • кухни в Днепропетровске
 • шкафы купе в Днепропетровске